Projekt NEHODOU TO ZAČÍNÁ

Projekt nehodou to začíná, nám studentům ukázal rizika řízení, které se mohou naskytnout kdykoliv a kdekoliv.

Přednáškou nás provázel moderátor Jiří Doležal, který nám vysvětlil, na co se zaměříme - dopravní nehody (jak už z názvu vyplývá). Postupně jsme probírali hlavní příčiny dopravních nehod i způsoby, jak jim předcházet a bezpečnostní pravidla při jízdě (např. pravidlo dvou sekund). Dozvěděli jsme se také podrobnější informace o drogách třeba jak dlouho zůstávají v lidském těle a nakonec, co dělat v případě dopravní nehody.

Celá přednáška byla obohacena různými ukázkami dopravních nehod, které se stalo součástí pár našich spolužáků, postupně se s pomocí záchranáře dopracovali ke správnému postupu při nehodě a my ostatní jsme se i něco přiučili. Další náplní programu byly crash testy, které byly velmi zajímavé a ukázali nám jak i ta nejmenší chyba nás může připravit o život. O jednotlivých tématech diskutovali odborníci pozvání na tuto akci - PhDr. Ivan Douda (odborník na drogy a psycholog), Ondřej Rechner (expert na dopravní nehody) a Bc. Alan Mejstřík, Dis. (záchranář pražské záchranky).

Přednáška byla velmi zajímavá pro všechny zúčastněné a hlavně pro nás, budoucí řidiče.  Uvědomili jsme si rizika spojená s řízením a zodpovědnost při sezení za volantem. Je důležité, abychom si byli vědomi toho, co můžeme neopatrností a nepozorností způsobit a abychom se zvládli ve správný čas správně rozhodnout.